Tesamen Review
- Kosten, ervaringen en pluspunten in 2023

Tesamen.be Score

Prijs
4/5
Niche
3/5
Ervaringen
4.5/5
M/V Verhouding
4.5/5
Betrouwbaarheid
4.5/5
Gebruiksgemak
5/5
Totaal
4.3/5

Kernpunten

Laatste update: 29 december 2022

1. Wat is Tesamen?

Tesamen is een oer-Vlaamse datingsite, gericht op serieuze relaties. In dit Tesamen review bekijken we wat de site is, wat de pluspunten en kosten zijn, en geven het uiteindelijk een beoordeling.

Tesamen werd opgericht in 2004 door 2 Vlamingen die elkaar vonden via een andere datingsite. Ze vonden het concept van online daten erg prettig, maar waren het over eens dat er nogal veel oneerlijke en dure sites op de markt zijn.

16 jaar later is Tesamen een gegeven in de Vlaamse datingwereld, en dat kan je zien door hun grote voorraad aan getuigenissen en positieve Tesamen ervaringen.

De site kwam ook al eens aan het woord in Knack.

Zoals reeds gezegd richt Tesamen zich op serieuze relaties. Ze zijn zelfs een wettelijk geregistreerd relatiebureau! Ze streven ernaar om hun leden de liefde van hun leven te vinden.

Wat meer is, Tesamen is een VZW. Dat betekent dat ze de prijs zo laag mogelijk proberen te houden! Hierover later meer.

Je inschrijven bij Tesamen is ook enorm gemakkelijk, de werkwijze is erg duidelijk en transparant.

Uiteraard moet je wel veel tijd steken in je profiel en foto’s, want als jij je deelname niet serieus neemt, hoe kan je dan verwachten dat andere leden hetzelfde doen, en hoe kan je zo een serieuze relatie vinden?

2. Pluspunten van Tesamen

3. Wat zijn de kosten van Tesamen?

Tesamen biedt leden een erg gemengd kostenplaatje aan. Zoals reeds vermeld zijn ze een VZW, wat betekent dat ze proberen enkel de noodzakelijke kosten aan te rekenen.

Dat uit zich op de volgende manieren.

Je eerste inschrijving is volledig gratis. Als ‘Actief Basislid’ kan je zeer veel doen, zeker in vergelijking met andere datingsites. Je kan:

  • Foto’s bekijken
  • Persoonlijke berichten versturen EN lezen
  • Gratis advies
  • Gedetailleerde profielen en persoonlijkheidstesten bekijken
  • Informatie zien over de reactie op je berichten en status van je prospecten

Als je dan klaar bent om contactgegevens uit te wisselen, onbeperkt contact leggen met andere betalende leden, enzovoort, kan je overgaan tot betalen.

In tegenstelling tot alle andere datingsites die we hier voorlopig hebben besproken, zijn er enkele verschillen in functies die je krijgt bij Tesamen, afhankelijk van je abonnement.

Kort samengevat:

Bevoorrecht lid “Light” kost je €32 per maand, en is geldig voor 3 maanden. Hiermee kan je dan 3 maanden lang onbeperkt persoonlijk contact leggen met alle andere bevoorrechte kandidaten.
 
Bevoorrecht lid “Klassiek” heb je aan €16 per maand, en hiermee krijg je een jaar lang toegang tot de datingdienst. Je krijgt er ook een contactgarantie mee, wat betekent dat als je tijdens dat jaar niet met minstens 12 verschillende personen contact hebt gehad, zal je lidmaatschap GRATIS verlengd worden voor nog een jaar.
 
En dan tot slot hebben we Bevoorrecht “Steunend lid”, wat je minder dan €10 per maand kost, en hiermee kan je met iedereen uit je kandidatenlijst persoonlijk contact maken en afspraken regelen. Onbeperkt in tijd.
 

Een troef hier is dat, zelfs als je een relatie had gevonden via Tesamen, en die niet bleef duren, je gratis kan herbeginnen op de site! Ze blijven je dus van dienst tot je een partner hebt gevonden.

4. Eindoordeel Tesamen

Tesamen is…verbazend goed.

Eerlijk gezegd hadden we bij het begin van ons onderzoek er weinig mee op, het leek nogal amateuristisch en een site van 13 in een dozijn.

Maar na alle feiten te hebben, en zelf wat ervaringen opgedaan te hebben, moeten we zeggen dat het zeker de moeite loont om Tesamen een kans te geven.

Even die feiten overlopen:

Goede man/vrouw verhouden, en het is geen cijfer dat ze gewoon uit hun kont hebben geplukt, ze hebben een hele pagina geweid aan statistieken.

Als je het langst durende abonnement neemt, is de prijs (per maand) super. <€10 per maand voor een serieuze datingsite is de goedkoopste op de markt.

Als je daarentegen slechts een 3 maanden abonnement neemt, is het de duurste optie.

Maar daar staat wel tegenover dat je als gratis lid de site bijna volledig kan gebruiken. Berichten lezen en versturen, geen probleem. Het is pas als je contactgegevens wil uitwisselen dat je moet betalen.

Maar dat is volgens ons een erg goede aanpak. Als je op het punt staat om een afspraakje te maken, ben je al vrij zeker van de andere persoon, en is het de moeite om te betalen, toch?

De site voelt erg Vlaams aan. Het is moeilijk om dit te beschrijven, maar we hebben veel ervaring met datingsites, en bijna allemaal voelen ze TE gelikt aan, te internationaal, te veel bandwerk.

Tesamen daarentegen is overduidelijk uniek, en als je het een kans geeft, zal je ongetwijfeld ook voor hun charme vallen! Dat is meteen ook de conclusie van dit Tesamen review, schrijf je gratis in en probeer!

Tesamen.be Score

Prijs
4/5
Niche
3/5
Ervaringen
4.5/5
M/V Verhouding
4.5/5
Betrouwbaarheid
4.5/5
Gebruiksgemak
5/5
Totaal
4.3/5

Review door: Steven