Parship Review
- Kosten, ervaringen en pluspunten in 2021

Parship Score

Prijs
1/5
Niche
3.5/5
Ervaringen
4.5/5
M/V Verhouding
4.5/5
Betrouwbaarheid
5/5
Gebruiksgemak
4.5/5
Totaal
3.8/5

Kernpunten

1. Wat is Parship?

Parship is een erg succesvolle datingsite voor hoger opgeleiden. In dit Parship review bespreken we de pluspunten, kosten en Parship ervaringen.

Parship is een van de grootste en meest gebruikte datingsites in Europa (13 landen) en is de eerste van de 3 grootste Nederlandse datingsites dat de Thuiswinkel Waarborg mag dragen. De site is opgericht in 2003, dus ze hebben ruime ervaringen in de online datingwereld.

De meeste leden op de site zijn hogeropgeleide 30-plussers, op zoek naar een serieuze relatie.

Om hun leden een zo goed mogelijke kans te geven op een serieuze partner, maken ze gebruik van het Parship-principe: een unieke matchingmethode met een persoonlijkheidstest. Zelf omschrijven ze het als ‘in vijf stappen naar geluk’:

  1. Persoonlijkheidstest: Het begint met je gratis in te schrijven en de persoonlijkheidstest te nemen. Deze test stelt 32 relevante eigenschappen vast, die de site beoordeelt als belangrijk voor een goede en stabiele relatie. Denk bijvoorbeel aan dagelijkse gewoontes en behoeftes.
  2. Resultaat bekijken: In je profiel krijg je een overzicht te zien van de kenmerken die de test naar voren heeft gebracht. Zo krijg je wat meer zelfkennis van hoe je bent in een relatie en belangrijker: welke eigenschappen een geschikte partner moet hebben voor jou.
  3. Patroonherkenning:vNormaal gezien ben je je ervan bewust dat ook jij negatieve aspecten in je persoonlijkheid hebt, die ongetwijfeld voor problemen hebben gezorgd in vorige relaties. Het Parshipsysteem houdt hier rekening mee en probeert zo goed mogelijk deze valkuilen te neutraliseren bij het voorstellen van partners.
  4. Matchingprocedure: Je profiel zal nu worden vergelijken met anderen aan de hand van allerhande criteria. Sommige aspecten van je persoonlijkheid zijn meer prominent, en dan worden die ook belangrijker geacht in het voorstellen van partners.
  5. Partnervoorstellen: Je zal nu persoonlijke partnervoorstellen beginnen ontvangen van de site. Alle profielen hebben een score (%), gelinkt aan jouw profiel, de zogenaamde ‘matchingpunten’. Hoe hoger, hoe beter je bij iemand zou moeten passen…in theorie. Hiernaast kan je zelf ook nog criteria instellen, zoals lengte en leeftijd.

En nu is het aan jou! Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, kan je meteen beginnen chatten met je potentiële partners en kijken of hun matchingsysteem effectief werkt.

Als je op zoek bent naar een seksdate, moet je elders gaan kijken. (Probeer Novamora!) Parship richt zich alleen op mensen die een serieuze relatie willen.

2. Pluspunten volgens dit Parship Review

3. Wat zijn de kosten van Parship België?

Net als de meeste datingsites in Nederland kan je je gratis inschrijven bij Parship. Hiermee krijg je dan toegang tot alle profielen bekijken, direct berichten ontvangen en beantwoorden, ijsbrekers en glimlachen versturen en een korte evaluatie.

Dat is veel! Bij andere sites krijg je met een gratis lidmaatschap amper toegang tot foto’s bekijken.

Maar uiteraard moet je een Premium-lidmaatschap nemen als je het meeste wil halen uit je Parship ervaringen. Met een dergelijk lidmaatschap krijg je alle bovenvermelde functies, met nog een hele hoop erbovenop. De meest interessante zijn een gratis uitvoerig persoonlijkheidsrapport, contactgarantie en een profielcheck.

Wat kost een Parship Premium lidmaatschap nu? Wat zijn de kosten van Parship in 2021?

4. Eindoordeel Parship Review

Parship is met reden de meest populaire datingsite voor serieuze mensen in Nederland. Zich richten op hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een diepgaande langetermijnrelatie is een goede marketingstrategie.

Parship ervaringen zijn veelal positief, vanwege de goede kans om een geschikte partner te vinden op de site en de gebalanceerde verhouding man/vrouw.

De persoonlijkheidstest gaat ook vrij diep, en geeft je inzicht in wie je bent en wat je wil. Verder zijn er een hele rits voordelen en pluspunten, die we eerder hebben besproken.

Het grootste nadeel van Parship Nederland is het kostenplaatje. €24,90 als je een 24-maandenabonnement neemt is niet niets. Uiteraard, als dit je een levenspartner kan opleveren, lijkt dit de prijs meer dan waard.

En dat is meteen de crux van dit Parship review: kwaliteit is niet goedkoop. Parship is alleen voor mensen die serieus op zoek zijn naar een relatie en hier wat moeite en geld in willen steken. We raden je aan om je eerst gratis in te schrijven, de site te verkennen, en dan pas te beslissen of de site zijn hoge prijs waard is.

Parship Score

Prijs
1/5
Niche
3.5/5
Ervaringen
4.5/5
M/V Verhouding
4.5/5
Betrouwbaarheid
5/5
Gebruiksgemak
4.5/5
Totaal
3.8/5

Review door: Steven