Meetic Belgie Review -
Kosten, ervaringen en pluspunten in 2021

Meetic.be Score

Prijs
5/5
Niche
4/5
Ervaringen
3.5/5
M/V Verhouding
5/5
Betrouwbaarheid
5/5
Gebruiksgemak
4/5
Totaal
4/5

Kernpunten

Laatste update: 30 december 2020

1. Wat is Meetic.be?

Meetic.be is deel van Meetic, een gigantisch internationaal bedrijf met datingsites doorheen Europa.

Meetic Belgie is reeds actief sinds 2002 en is in de voorbije 17 jaar uitgegroeid tot een van de de grootste datingsites. De Belgische variant is onderdeel van het Franse Meetic, de Europese leider in online dating.

Momenteel loopt er ook een reclamecampagne voor Meetic in België.

Naar eigen zeggen staat Meetic aan de oorsprong van 8 miljoen koppels. Zelfs als je dat met een gigantische korrel zout neemt, is dat nog steeds erg goed en geeft toch wel een indicatie dat het concept werkt.

Met Meetic contact leggen gaat via erg simpel proces, bestaande uit 3 stappen.

Het geheim hier is natuurlijk, eerlijk en spontaan zijn. Enkele zinnen volstaan meestal om uit te drukken wat jou JOU maakt. Vergeet niet er een beetje humor bij te gooien! Wees volledig bij het beschrijven van wie je zoekt, hoe meer van je gezochte criteria je aanhaalt, hoe meer kans je hebt om gecontacteerd te worden door die speciale persoon die eraan voldoet. Vergeet ook niet een portfolio samen te stellen met foto’s die je personaliteit goed reflecteren.

Dankzij de gedetailleerde zoekfuncties en filters kan je erg accuraat een geschikte partner opsporen. Je krijgt een gepersonaliseerde selectie met gedetailleerde profielen. Kom ook eens een kijkje nemen bij de maandelijkse uitjes en workshops van Meetic!

Als je niet weet waar te beginnen, is de truc: praat over een klein detail van hun profiel dat je aandacht heeft getrokken. Gemeenschappelijke interesses zijn ook altijd een goede ijsbreker. Je kan ook inventief zijn en een muziekje of een GIF delen.

2. Inschrijven bij Meetic in 2 minuten

3. Voor wie is Meetic Belgie?

Voor alle singles die gelijkgezinde vrijgezellen in hun regio willen vinden. De grote en gevarieerde database van Meetic Belgium zit vol enthousiaste en leuke singles die allemaal op zoek zijn naar een date.

Dat maakt het relatief gemakkelijk om mensen in je regio te vinden.

Uiteraard hangt het af van regio tot regio. Parijs bvb zal meer Meetic-leden tellen dan Gent, dus het is te verwachten dat je in Vlaanderen een kleiner aanbod krijgt.

4. Is Meetic betrouwbaar?

Puur als datingsite is Meetic erg betrouwbaar, jazeker. Er zijn al wereldwijd miljoenen mensen die via Meetic hun geliefde hebben gevonden, en alle profielen worden gecontroleerd, dus kans op slechte ervaringen door oplichters of valse profielen of iets dergelijks is minimaal.

Daar staat wel tegenover dat Meetic in België slechte ervaringen heeft opgeleverd voor Vlamingen, voornamelijk dan mensen die gekoppeld worden aan inwoners van Zuid-Frankrijk.

Als je geen probleem hebt met een Lange-Afstands-Relatie, goed voor jou. Maar hierdoor kunnen we dus niet op de vraag ‘Is Meetic betrouwbaar?’ volmondig antwoorden met ‘Ja!’.

5. Pluspunten Meetic Belgie

6. Is Meetic gratis?

Jazeker. Een standaard profiel is gratis uiteraard, net als bij de meeste andere datingsites in België. Als je meer wil doen dan alleen maar wat rondkijken (wat goed is om te beginnen en te zien of Meetic.be iets voor jou is uiteraard), zal het wat geld kosten.

7. Wat zijn de kosten van Meetic Belgie?

Wat kost een Meetic abonnement in 2021 nu? Wat zijn de kosten van Meetic Belgie, met andere woorden?

Deze prijzen zijn meer dan competitief, ze zijn simpelweg laag. In deze doelgroep kunnen alleen Match4me (voor hoogopgeleide singles) en Tesamen die prijs evenaren.

Een Meetic abonnement is dus erg aantrekkelijk om te nemen, zeker als je via Meetic contact wil leggen met singles in je buurt!

8. Eindoordeel Meetic Belgie

Alle factoren van dit Meetic.be review wijzen op een topscore. Internationaal, super site die beschikbaar is op alle soorten media, bewezen succesformule, scherpe prijs, real-life evenementen, gemakkelijk zoeken en je profiel optimaliseren, et cetera.

Maar als je naar de Meetic ervaringen kijkt zijn er wel wat problemen.

Voornamelijk dan het feit dat Meetic Belgium onderdeel is van het Franse Meetic, en Vlamingen soms in het Frans worden aangesproken of gematcht worden met iemand die honderden kilometers verder woont in het zuiden van Frankrijk.

Maar dat terzijde, als je je over dergelijke schaarse slechte Meetic ervaringen kan zetten en je focus legt op alle goede punten (en zoals je kan zien zijn die echt wel talrijk), lijkt het ons dat Meetic.be de moeite waard is. En je kan ook gewoon gratis een profieltje maken, de site even verkennen en kijken of het überhaupt iets voor jou is!

Meetic.be Score

Prijs
5/5
Niche
4/5
Ervaringen
3.5/5
M/V Verhouding
5/5
Betrouwbaarheid
5/5
Gebruiksgemak
4/5
Totaal
4/5