datingeasy review

Man/vrouw verhouding op datingsites

Op deze site bespreken we een heleboel verschillende datingsites: sites voor serieuze dating, seksdating, gay dating, 50+ dating, nichedating, enzovoort.

Je kan het zo gek niet bedenken of er is een datingsite in België voor!

We geven deze sites een beoordeling/score op basis van een aantal factoren, zoals prijs, ervaringen, gebruiksgemak, en een erg belangrijk facet van de gezondheid van een datingsite: de man/vrouw verhouding.

Dit speelt immers een cruciaal belang bij de kans die je hebt om een geschikte partner te vinden, voor om het even welk doel je maar wil.

Enfin, bij gay dating is dit uiteraard niet in een grote mate van toepassing, daar zijn prijs/ervaringen en dergelijke veel belangrijker.

Veel “hetero” sites pakken uit met een redelijk gebalanceerde verhouding, waarbij mannen en vrouwen ongeveer evenredig zijn vertegenwoordigd.

Maar klopt dit wel?

De waarheid is iets genuanceerder dan hun claims doen vermoeden.

Datingapps

Volgens een online datingonderzoek van Netimperative is de verhouding op datingapps zoals Tinder ENORM in het nadeel van de mannen.

Er zijn immers 9 keer (!) zoveel mannen als vrouwen op die apps, wat ervoor zorgt dat seksuele honger bij de mannen en seksuele overdaad bij de vrouwen immens zijn.

Is dit een verrassing? Neen, totaal niet.

Het is immers een feit dat mannen doorgaans op zoek moeten gaan, en vrouwen gewoon kunnen afwachten.

Biologische redenen gepaard met sociale constructies liggen hier aan de basis, dus dit onderzoek heeft in feite niets nieuws aan het licht gebracht, het is gewoon in cijfers gezet.

Datingsites

Bij datingsites is de verhouding tussen mannen en vrouwen gelukkig veel meer gebalanceerd, afhankelijk van de site die je kiest uiteraard.

Volgens een onderzoek op Quora neigen de verhoudingen op grote internationale sites zoals Match.com, PlentyofFish en OKCupid naar meer mannen (zoals verwacht), maar zijn die zelden meer dan 60% van het ledenbestand van een site.

Doe dus zeker goed onderzoek naar de verhouding op de site waar je interesse in hebt. 

In onze reviews geven we hier altijd een score aan, deze is gebaseerd op ons onderzoek naar externe bronnen en onze eigen ervaringen op de datingsite zelf.

Ja, hier kan mee geknoeid worden met vrouwelijke bots, maar doorgaans geeft het wel een goed idee van de situatie.

Hoe komt dit?

Veel sites geven incentives/beloningen/aantrekkelijke voordelen aan vrouwen om zich in te schrijven, om hun aantal goed aan te spekken.

Denk aan gratis VIP-abonnementen en speciale features.

Hierdoor krijg je een situatie waar veel vrouwen zich inschrijven op een datingsite, zonder in feite echt veel interesse te hebben om echt aan het daten te slaan.

Veelal is dit puur uit nieuwsgierigheid, en haken ze snel weer af eens ze geconfronteerd worden met duizenden hebberige en, laten we eerlijk zijn, zielige openingszinnen van geile mannen.

En in België?

België is, met alles rekening houdend, een conservatief land ten opzichte van onze buren en de rest van de westerse wereld.

Dit uit zich op alle vlakken, en het is al lang duidelijk dat we vaak enkele jaren achter zitten op, bijvoorbeeld, Nederland.

Maar desondanks worden we steeds moderner en begeven steeds meer vrouwen zich online om actief op zoek te gaan naar een partner, in vergelijking met het passieve wachten van de jaren stillekes.

Match4me, een datingsite voor serieuze relaties, heeft een 54-46 man/vrouw verhouding.

Vergelijkbare cijfers zijn te vinden bij 50plusmatch en BE2, en bij min of meer alle serieuze datingsites.

Het is geen verrassing dat er hier veel vrouwen te vinden zijn, want die gaan vaker op zoek naar een serieuze relatie.

Maar dat is in feite een valse vergelijking. Tinder is immers niet voor serieuze relaties, dus is het logisch dat er daar minder vrouwen dan mannen zitten.

De verhouding op seksdatingsites

Verbazend genoeg zijn ook op seksdatingsites de cijfers niet erg alarmerend!

Sites zoals Victoria Milan zijn internationaal, dus hier heb je miljoenen gebruikers, sowieso genoeg keuze.

Als je kijkt naar de meer lokale sites zoals Novamora, RegioSwingers en Ondeugend-Daten, zijn er meer mannen dan vrouwen, en ligt de verhouding rond de 60-40 ratio.

Dat is iets waar veel mannen op Tinder alleen maar van kunnen dromen!

RichMeetBeautiful, een sugardating site, heeft zelfs 70% vrouwen.

Hier zijn het immers vooral jonge vrouwen die op zoek zijn naar rijke mannen met een gat in hun hand (en liefst niet omgekeerd)!

Conclusie

De man/vrouw verhouding van datingsites is een enorm belangrijke factor bij je keuze van een datingsite, maar we zijn blij om te kunnen zeggen dat het in België enorm goed meevalt.

Vrouwen zijn goed vertegenwoordigd in bijna alle niches!

Bij alle sites behalve 1 zijn ze in de minderheid, maar nergens is het een alarmerend slechte ratio.

Uiteraard zijn de meeste datingsites niet gratis zoals Tinder, en zal je moeten betalen voor een VIP-abonnement.

Maar de kansen op een partner (voor wat voor doel van ook) zijn nevant veel groter, en de kosten vallen echt reuze mee.

Bekijk dus zeker ons overzicht van alle datingsites in België en kies zelf een site uit die jouw wensen vertegenwoordigt!